Omgeving en activiteiten

In de omgeving van Hoeve Cezant vindt u tal van activiteiten en plaatsen om te bezoeken. Onderstaand een selectie van de mogelijkheden, voor meer informatie kunt u terecht bij uw gastheer.

Cadzand-bad

Cadzand-Bad kent zeer mooie, brede zandstranden, die ook veelvuldig bezocht worden voor het zoeken naar haaientanden. Daarnaast kent Cadzand-Bad en zijn omgeving goed onderhouden fietspaden door het mooie, open landschap. Mooie natuurgebieden zijn het Zwin en de Zwarte Polder.

Sluis

Een bezoek aan Cadzand-Bad wordt vaak gecombineerd met een uitstapje naar het historische stadje Sluis met zijn vele bezienswaardigheden, kooptoerisme en vele gezellige restaurantjes.

Breskens

Een bezoek aan Cadzand-Bad wordt eveneens vaak gecombineerd met een bezoekje aan Breskens. Dit dorp staat bekend om zijn vissershaven en prachtige jachthaven. Ook is het in Breskens mogelijk om als voetganger met of zonder fiets de veerboot te nemen naar Vlissingen (Walcheren).

Brugge

Een leuke dagtocht is de Middeleeuwse stad Brugge. Dit is het bruisende hart van West-Vlaanderen en in deze stad behoort van alles tot de mogelijkheden: van een dagje winkelen tot het bezoeken van historische gebouwen en musea, van slenteren langs het romantische Minnewater tot het culinair laten verwennen.

Knokke

Knokke, de meest mondaine stad van de Benelux, is in trek om zijn lange boulevard, de druk bezochte winkelstraten met honderden boetiekjes, de ruim 250 restaurants en het uitgaansleven. Het betreft de stad van de schitterende auto’s, duurdere handtassen, prominente winkels, stijlvolle dames en golfkarretjes zo ver het oog reikt.

Damme

Tussen Sluis en Brugge vindt u aan de vaart naar Brugge het idyllische Damme, de geboorteplaats van Tijl Uilespiegel. Damme is gemakkelijk lopend te verkennen. Damme heeft veel antiquariaten en enkele antiekwinkels.


Voor alle leeftijden

Met kinderen

Culinair